Cake

Chocoladetulband

chocolade-tulband

Cake en chocolade, de perfecte combinatie. Ik maakte deze cake om te trakteren op mijn werk. Ik was namelijk JARIG !!! Ik werd gisteren 25, oef….. Ik ben al erg verwend met een aantal kookboeken, 4 stuks, een suikerthermometer, een ovenschaal van Creuset en een bakblik van Nordic ware. Zoals op deze foto te zien is is het bakblik al uitgeprobeerd!! Whauw wat een fijn bakblik. Het bakblik is van zware kwaliteit en heeft een goede anti aanbak laag. De cake gleed zo uit het blik, zonder dit extra in te vetten.

Chocoladetulband

Ingrediënten basiscake:

  • 250 gram bloem
  • 250 gram boter
  • 250 gram suiker
  • 5 eieren
  • 10 gram bakpoeder
  • 1 tl vanille-extract
  • snufje zout

Extra voor chocoladesmaak:

  • 5 el melk
  • 3 el cacaopoeder
  • eventueel stukjes chocolade

Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet eventueel de cakevorm in met boter, met deze mooie tulbandvorm was invetten niet nodig. Doe de suiker, boter, de vanille extract en het zout in een kom en mix dit tot een romig beslag.  Daarna voeg je de eieren een voor een toe, voeg pas het volgende ei toe als de andere volledig is opgenomen. Wanneer alle eieren zijn opgenomen kan je de bakpoeder, cacaopoeder en bloem voorzichtig door het beslag spatelen. Probeer het beslag luchtig te houden. Meng vervolgens de melk en eventueel de chocoladestukjes door het beslag. Vervolgens het bakblik vullen met de het beslag en strijk het beslag glad. Bak de cake in 60 minuten gaar. Prik met een satéprikker in de cake om te kijken of hij gaar is. Wanneer de satéprikker schoon uit de cake komt is de cake gaar, anders moet je de baktijd verlengen met 5 minuten. Wanneer de cake gaar is laat je hem even afkoelen voordat je hem op een rooster kiept en hem verder laat afkoelen.

Eetsmakelijk!!  Pluk de dag en eet een taartje…

 

 

Advertenties