Cake

Boterkoek

boterkoek

Omdat ik mee doe met de instaswap 2016 fall edition en ik graag een klein hapje mee stuur met dit leuke verrassingspakket bakte ik vandaag een boterkoek. Boterkoek is super simpel om te maken. Je hebt even geduld nodig als hij afkoelt maar je geduld wordt beloond.

Recept

Ingrediënten

  • 250 gram boter
  • 275 gram bloem
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 2 el vanille suiker
  • snufje zout
  • 1 ei, losgeklopt

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bedek je vorm met bakpapier. Ik gebruikte een ovenschaal van 20cm bij 30cm. Doe alle ingrediënten behalve het ei in een kom en kneed het tot een samenhangend deeg. Doe het deeg in de vorm. Druk het deeg plat met de achterkant van een natte lepel. Bestrijk het deeg met het ei en maak met een vork een motief in het deeg. Bak de boterkoek ongeveer 25-30 minuten goudbruin in de oven. De boterkoek is nog zacht als je hem uit de oven haalt. Wanneer de boterkoek goed is afgekoeld kun je de boterkoek in stukjes snijden.

 

 

Advertenties