Cake

Tulband met appel en kaneelglazuur

img_4136Afgelopen vrijdag terwijl ik met mijn neus in de schoolboeken zat bedacht ik mezelf dat ik geen tulband vorm heb. Een tulband is een echte klassieker en deze wil ik dan ook graag in mijn collectie hebben. Na veel zoeken op internet had ik een pracht exemplaar gevonden op internet. Het gaat om de “Jubilee”  van Nordic Ware, een bakblik met diepe groeven in kruis vorm. Zaterdag direct de stad in om te gaan om het bakblik te shoppen. In Middelburg hebben we twee kookwinkels (voor zover ik weet). Na in deze winkels te zijn geweest stond ik nog met lege bakhanden. Gelukkig is er in Middelburg een Dille&Kamille waar je voor alles terecht kunt. Bij de Dille&Kamille hebben ze gelukkig alles wat je je kunt bedenken dus ook een tulband bakvorm! Helaas niet zo’n speciale als de “Jubilee”  van Nordic Ware. Toen het bakblik binnen was kon het bakken nog niet beginnen, eerst nog een recept. Na een aantal recepten te hebben gelezen ben ik naar de supermarkt gegaan maar was nog steeds niet zeker over wat ik ging maken. Chocolade tulband met witte chocolade glazuur of vanille tulband met appeltjes en kaneelglazuur. Het werd het laatste!!

Recept Tulband met Appel en kaneelglazuur

Ingrediënten

  • 300 gram boter
  • 250 gram kristalsuiker
  • 350 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 appels
  • 1 vanillestokje
  • 3 eieren
  • snufje zout
  • 75 ml melk
  • poedersuiker
  • 1 theelepel kaneel

Oven voorverwarmen op 150 graden. Roer de boter zacht in de mixer. Voeg de suiker in gedeeltes toe tot het geheel is opgenomen. Voeg vervolgens de eieren een voor een toe. Daarna kan je het vanillemerg en het zout toevoegen. Nu kan je het bakmeel in gedeeltes toevoegen. Als laatste voeg je  de melk en appel toevoegen, waarna je beslag klaar is. Doe het beslag in een ingevette tulbandvorm. De tulband moet 1 uur en 15 minuten in de voorverwarmde oven, controller vervolgens of hij gaar is door met een satéprikker in het midden te prikken. Als de satéprikker schoon uit de tulband komt is hij gaar. Laat de tulband enkele minuten afkoelen en stort de tulband vervolgens op een rooster en laat hem verder afkoelen.

Als de tulband is afgekoeld kan je hem met glazuur bedekken. Doe de poedersuiker in een bakje met de kaneel. Voeg al roerend water toe tot het glazuur een lijmdikte heeft bereikt. Giet het gelazuur over de tulband en laat hem even staan, zodat het glazuur hard kan worden. Zet een kop thee en geniet van deze heerlijke tulband.

 

Advertenties