Geen categorie

Saladebakje van filodeeg

Een tijdje terug was ik met mijn vriend ergens aan het lunchen en namen we een salade. De salade zat in een eetbaar bakje die erg lekker was. Ik dacht…. Dit kan ik zelf ook. Daarom maakte ik vanavond salade met een eetbaar bakje.

Eetbaar saladebakje

Ingrediënten: 

  • 4 velletjes filodeeg
  • Olie

Verwarm de oven voor op 200 graden. En laat ondertussen de filodeegplakjes ontdooien tussen een vochtige theedoek (anders drogen de filodeegplakjes uit). Neem een ovenvaste schaal en smeer deze in met olie. Leg daarop 1 velletje filodeeg en smeer deze in met olie, en doe dit tot er 4 velletjes filodeeg op de ovenschaal liggen. Zet dit in de oven voor 10 minuten totdat de velletjes goudbruin zijn. Haal de bakjes uit de oven en laat deze afkoelen.

Vul de bakjes met heerlijke salade. Ik had een salade met tomaat, komkommer, rode ui, feta kaas, gerookte kip en cashewnoten.

We combineerde deze salade met gebakken nieuwe aardappels en een filetlapje. Met een sausje pimpte we deze maaltijd op met polderketchup van de ketchupfabriek, heerlijk!  

Advertenties