Geen categorie

Koningsdag

Vandaag had ik weinig op de planning staan. Als het droog zou zijn was ik misschien naar een rommelmarkt gegaan, maar hier was het vies weer dus bleef ik lekker warm binnen. Na het koningspaar op de tv te hebben gezien wilde ik graag wat bakken. Iets wat niet persé meteen op moet en het liefst oranje is. Ik maakte schuimpjes.

Schuimpjes

Ingrediënten

  • 2 eieren (alleen eiwit nodig)
  • 100 gram fijne kristalsuiker 
  • Kleurstof

Verwarm de oven voor op 100 graden. Scheid het eigeel van het eiwit. Het eigeel kan worden gebruikt voor het maken van bijvoorbeeld aioli. Doe het eiwit in een kom, let op dat deze kom goed vetvrij is. Klop het eiwit stijf met de mixer. Wanneer het eiwit wit kleurt kan je per eetlepel de suiker toevoegen. Na ongeveer 5 minuten kloppen is het eiwit stijf, test dit door de kom op zijn kop te houden. Het eiwit moet in de kom blijven.  Voeg een paar druppels kleurstof toe en spatel dit door het eiwit. Wanneer je een gemarmerd effect wilt hebben moet je erg kort spatellen. Anders spatel je door totdat je een egale kleur hebt. Doe de stijve eiwit in een spuitzak met een kartelmondje en spuit toeven op een bakplaat met bakpapier.  Bak de toeven 1 uur en 15 minuten in de oven. Zet de oven uit en laat hem op een kier afkoelen. Haal vervolgens na 1 uur de (afgekoelde) toeven uit de oven. Nu kan je lekker snoepen!

 

 

Advertenties