Geen categorie

Herfst

Gisteren voelde het als herfst! Mijn vriend had in de ochtend 4 uur gefietst (met regen en hagel) en daarna de hele middag gegraven in de tuin. Met dit weer betekent dat koud tot op het bot. Ik wilde iets maken waar je warm van wordt.

Vroeger als mijn vader soms thuis kwam van zijn werk na een koude regenachtige dag at hij warme gortpap. Geen gort in huis, maar zo’n lekkere warme pap kon ik vast ook ergens anders van maken. Ik maakte rijstepap van risotto, melk en vanillesuiker (omdat ik dit in de kast had).

Rijstepap

Ingrediënten:
– 65 gram risotto
– 250 ml melk
– 2 zakjes vanillesuiker
– 1 el suiker
– Snuf kaneel

Doe de risotto met de melk in een steelpan met dikke bodem en breng dit aan de kook. Voeg de vanillesuiker en suiker toe en roer dit ongeveer 12 minuten. Blijf goed roeren, anders brandt het aan. Serveer het met een snufje kaneel!

Advertenties